Toppmeny

Vi banker på hos gartneren!

ellen_myklebust (29K)

Ellen Myklebust står altså til tjeneste om du trenger hjelp til uteplassen din. (Telefon: 66 99 26 70)

Trenger du råd for å gjøre hagen mer innbydende, luke, beskjære, kjøre bort hageavfall eller rett og slett klippe plenen? Ellen Myklebust i Greverudveien står bak firmaet "Grønt spadtak" og hjelper deg med det meste.

Midtveis i livet fant den opprinnelig utdannede førskolelæreren ut at hun ville gjøre noe annet. Målet var å jobbe mer ute, og valget sto mellom å bli postbud eller gartner.

   - Siden jeg kom på at posten blir kjørt rundt, ble det gartner, sier hun og ler fornøyd.

Dermed bar det tilbake til skolebenken med fag fra den tidligere vinterlandbruksskolen og for to år siden ble enkeltmanns foretaket "Grønt spadtak", etablert.

   - Navnet gjenspeiler to ting. - Grønt står for at jeg ikke bruker giftstoffer og "spadetak" er fordi jeg graver med håndkraft.

Hva slags kunder kontakter deg?

Alt fra eldre mennesker som ikke klarer jobben selv, til familier som trenger hjelp til hagestell. Mange jobber i Oslo og kommer sent hjem. Middagen skal lages, barna skal kjøres hit og dit og hagen står og forfaller. Noen ber meg se etter hagen fordi de skal reise bort og andre igjen vil ha hjelp til å kjøre bort hageavfall eller handle inn planter. Jeg har også hatt oppdrag hvor her og fru skilte lag og flyttet hver sin vei. Min oppgave var å vedlikeholde hagen og ta for meg forefallende arbeid til huset ble solgt.

 

Hage til hygge

Filosofien er at hagen skal være et rekerasjonssted, et sted du hygger deg. Det er feil hvis den blir til "dårlig samvittighet" for alt som ikke er blitt gjort. Hagen skal være til hygge, - ikke et ork!

   - Jeg spør derfor alltid først hva kunden selv vil. Noen synes det er trivelig å holde på med hagearbeid, - andre vil ha det mer lettvint.

Næringsstoffer og jordsmonn er det jeg forholder meg til: Ikke om hagen er pen eller stygg.

Ikke noe oppdrag er for lite. Ring gjerne om du trenger å få plantet i balkongkassen eller bare trenger råd. Timeprisen er 250 kr. samme hva oppgaven er.

 

ellen_blomst (17K)

Ellens tips til hagen:

Vær nøye med jordsmonnet. Planlegger du å begynne med hage så ikke spar på jorden. Det er der næringen sitter.

Lag deg et uteområde som gir deg nytelse og lite plikt.

Tenk hele året når du planlegger. Det er hyggelig å ha blomster som blomstrer både vår som høst.

Tenk like mye på bunndekkende planter som på det som skal vokse over. Da sparer du deg for mye luking.

Ta lukesjauen så tidlig som mulig. Det er lettere å dra opp små spirer enn løvetann med store røtter som har etablert seg. Det gjelder alt ugress! Ta det med en gang.

 

 
Spørsmål til Nordre Greverud Vel?, se kontakt-siden. Tekniske feil meldes til webmaster.